Mensen die me kennen weten dat ik verzot ben op ijs. Ik moet bekennen dat ik de laatste jaren wat beschaafder ben geworden in de hoeveelheden, niet alleen vanwege de gratis kilo’s door de jaren heen maar gek genoeg heb ik op de een of andere manier sneller genoeg, gelukkig maar ;). Ik ben helaas ook echt een zeikerd als het op goede smaak aankomt, dat is natuurlijk een puur luxe probleem, ik weet het. Maar een verfijnde ontwikkelde smaak is natuurlijk ook wat waard. Door de jaren heen wilde ik altijd graag alle smaken overal proeven, dacht dat ik anders iets miste. Sinds een jaartje of 2 houd ik het bij de voor mij gouden combinatie; aardbei en chocola. Dit zijn zo’n pure smaken, die niet alleen subliem bij elkaar passen, maar ook meteen verraden of je met goed en puur ijs te maken hebt. Deze zomer heb ik het lekkerste ijs in Florence, ItaliĆ« geproefd. Helaas ben ik de naam van de ijssalon vergeten, misschien dat iemand op de foto herkent om welke ijszaak dat het gaat.
Ik heb ergens gelezen dat het geheim zit in de pure ingrediƫnten en dat het ijs een beetje smeerbaar is, dus niet heel hard maar al een beetje zacht en dat je na een goed ijsje geen dorst hebt, nooit geweten maar echt, ik heb het ervaren. Weer terug van vakantie haal ik mijn ijsje het liefst bij Choman. Dit is van origine een chocolaterie waar ook de mooiste creaties van chocolade te koop zijn. Een aantal jaren geleden gingen ze ook ijs verkopen. Op elk moment van de dag zie je er mensen op een van de bankjes genieten van deze zomerse traktatie. Een fantastisch idee want mensen verwennen zichzelf graag met een ijsje om in zomerse stemmingen te komen cq. te blijven.
Puur ijs
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.