Homemade applepie

Wat is het toch een geluksmomentje als je de geur van zelfgemaakte appeltaart in je huis ruikt. Ik vind het een perfecte geur bij deze tijd van het jaar. Met je ene voet nog in de zomer en je andere in de herfst komt er weer meer ruimte voor huiselijke momenten. Samen met je kids aan de bak en daarna genietend van de geur je alvast verheugen op een lekker stuk homemade applepie. Het past perfect binnen het thema van deze week; enjoy the little tings in life. Als het dan eindelijk zo ver is gezamenlijk aan de keukentafel genieten van een nog warm stuk met een toefje slagroom erbij om je extra te verwennen. Puur genot en instant quality time met je gezin. Ga als heel Nederland aan de bak en geniet, puur mindfullness!

 Ingrediënten: applepie
50 gram rozijnen
50 gram krenten
4 appels (granny smith)
2½ theelepel kaneel
200 gram suiker
2 eetlepel citroensap
150 gram glutenvrij bloem
150 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
1½ theelepel zout
250 gram roomboter
1 ei
1 eetlepel water

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: circa 1 uur
Verder nog nodig: ronde springvorm van 24 cm

Bereiding:
Was de rozijnen in een zeef en laat uitlekken. Schil de appels;  klokhuizen verwijderen en in blokjes snijden. Doe in een kom: rozijnen, kaneel, 1 eetlepel suiker en citroensap. Schep alles door elkaar.

Neem een springvorm van 24 cm  en vet deze in. Verwarm de oven voor op 200 graden.  In een aparte kom de bloem, zelfrijzend bakmeel, 180 gram suiker,vanillesuiker, zout en boter doen. Met 2 messen boter door de bloem snijden tot erwtjesgrootte. Splits 1 ei en doe de eidooier bij het deeg. Met een koele hand snel tot een samenhangend deeg kneden. ¾ aan het deeg in de vorm uitdrukken met opstaande rand van circa 2 cm.Vervolgens het appelmengsel erover verdelen.
Aanrecht of siliconenmat bestuiven met wat bloem en de rest van de deeg met een deegroller uitrollen en in reepjes snijden of gewoon balletje maken en deze met de hand zoveel mogelijk uitrollen in dunne worstjes en in ruitjes over de vulling leggen. Eiwit los kloppen met 1 eetlepel water.  Hiermee de bovenkant van het deeg met een kwastje bestrijken. Bak de appeltaart in het midden van de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar.
Eet smakelijk!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

geef je mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *