Limoncello

limoncelloOm nog even de zomer vast te houden en in Italiaanse sferen te blijven kun je jezelf trakteren op een glaasje Limoncello. Het is een heerlijke after dinner likeur. Dit Italiaanse likeurtje is lekker zoet en past dan ook heel goed bij een lekker stukje nougat. Wij hebben hier gekozen voor Limoncello nougat, dat kleurt dan ook nog heel mooi samen. Als afsluiter van een lekker Italiaans dinertje met lekkere wijn zul je zeker succes boeken met Limoncello. Deze likeur wordt gemaakt van citroenen en heeft een alcoholpercentage tussen de 30 en 35 procent. Je kunt het beste een biologische Limoncello kopen omdat deze gemaakt wordt van de schillen van citroenen en dan is het dus belangrijk dat het om onbespoten citroenen gaat. De meest traditionele Limoncello komt uit Sorrento, maar ook andere streken produceren de likeur. Indien Limoncello wordt gemaakt met citroenen uit de omgeving Sorrento, mag de Limoncello de naam dragen Liquore di Limone di Sorrento P.G.I. Dit is gebaseerd op de beschermde oorsprongsbenaming van Sorrento-citroenen. P.G.I. staat voor Protected Geographical Indicator. Limoncello moet je ijs en ijskoud drinken, dat is het lekkerst, je kunt het best de fles ongeveer twee uur in de vriezer leggen. De kleine glaasjes moet je sowieso in de vriezer bewaren. Doordat het zo fris en zoet tegelijk smaakt moet je oppassen dat je niet teveel drinkt, je merkt het effect van de alcohol pas als je opstaat. Je bent gewaarschuwd! Salute!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

geef je mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *