High Wine

We vieren graag een feestje en zijn dan ook altijd op zoek naar een gelegenheid om gezellig samen te zijn met lieve gezellige mensen want mooie momenten maak je samen. Om eens wat anders te doen kwamen we op het idee een high wine te organiseren. Enige voorwaarde is dan natuurlijk dat je mensen uitnodigt die graag een glas wijn drinken. Wijnspeciaalzaak Maison d’Elfant organiseert niet alleen zelf wijnproeverijen maar komt ook graag op locatie, bijvoorbeeld bij je thuis, om met een gezelschap van minimaal 10 personen een wijnproeverij te houden. Omdat we naar ItaliĆ« op vakantie gingen leek het ons leuk om in Italiaanse sferen te blijven en de avond te vullen met het proeven van Italiaanse wijnen en bijpassende antipasti. Daarop aangepast bieden zij de Giro d’Italia aan, waarbij je kennis maakt met een 7 tal wijnen met bijpassende hapjes. We begonnen de avond met bubbels van Astoria Lounge Prosecco Coldwine 9.5, hier schreef ik al eerder lovende woorden over, onder begeleiding van heerlijke groene biologische olijven van Biagi. Deze werd opgevolgd door de witte wijn: Garofoli Verdicchio di Castelli di Jesi “Serra del Conte” met crackers Italiani classici met overheerlijke crema di tonno. De derde wijn was de witte Miopasso Pinot Grigio Bio die ik zelf heel lekker vond. Het hapje, Pesto Giallo met picos, vond ik er wat minder bij passen qua smaak. Daarna gingen we over op rood, de Miopasso Primitivo di Puglia met Salame al Barolo met vijgenbrood, beiden lekker maar niet heel bijzonder.

high wine

De tweede rode wijn van de avond werd de Cortorosso Trilogia di Corteviola met Testun al Barolo, zowel de wijn als de kaas smaakten bijzonder goed. Hierna kwam voor mij de topcombinatie van de avond; Castello di Meleto Chianti Riserva met Parmigiano Reggiano met vijgen-port-gelei. Een volle heerlijke wijn die subliem samen ging met de top kaas Parmigiano Reggiano. De proeverij sloten we af met een goed gecombineerde dolci; Galleria Vino Spumante Dolce Rosso met Italiaanse nougat met Amarene kers, ik ben gek op nougat en deze is vanaf nu mijn favoriete smaak. De proeverij was geslaagd en we stemden voor onze favorieten. We bestelden diverse flessen; mijn favorieten Prosecco Coldwine, Miopasso Pinot Grigio Bio, Cortorosso Trilogia di Corteviola en natuurlijk Castello di Meleto Chianti Riserva! Silvie van Maison d’Elfant zorgde ervoor dat het allemaal mogelijk was, super geregeld en echt de moeite waard om te organiseren.

We besloten om de avond verder te drinken met de Corterosso en gebruik te maken van de mooie actie 6+2. Omdat ik wist dat we met een gezelschap waren dat graag tot laat in de avond blijft genieten had ik zelf vooraf nog wat antipasti gerechtjes klaar gemaakt zodat we ook na afloop van de wijnuitleg nog gezellig konden nagenieten. Alles bij elkaar een topavond!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

geef je mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *